Thema-avond ‘Kan economie de natuur redden?’

14 Februari 2019

Thema-avond ‘Kan economie de natuur redden?’

Als het van de leerlingen van de richting economie van Sint-Paulus afhangt, is het duidelijk. De aanstormende economisten zijn er, net zoals Tine Heyse, van overtuigd dat ook de economie een bijdrage kan leveren, en bogen zich over de vraag: hoe?

"Kan de economie de natuur redden? Als het van deze toekomstige economisten afhangt alvast wel.” - Tine Heyse

Deze thema-avond was een activiteit van mini-onderneming Proteco, die consumenten niet enkel bewust wil maken van het bestaan van schadelijke producten, maar ook natuurvriendelijke alternatieven dichter bij consumenten wil brengen. Na een presentatie van de leerlingen, een optreden van Low Impact Man Steven Vromman en een voorstelling van Proteco, mocht schepen Tine Heyse de avond afsluiten en enkele conclusies formuleren.

Tine: “Net als de klimaatspijbelaars wilden ook deze leerlingen een duidelijk statement maken: ‘er moet nu dringend een gedragsverandering komen’. Ronduit hoopgevend te zien dat deze jongeren hierbij niet alleen naar anderen kijken, maar nadenken op welke manier ook zij hun steentje kunnen bijdragen. Kan de economie de natuur redden? Als het van deze toekomstige economisten afhangt alvast wel.”