Team Work makes the dream work: Campus Offerlaan

16 November 2023

Team Work makes the dream work: Campus Offerlaan

"Het engagement, de drive én de focus op zorg in de scholen is alvast aanwezig!"

Samenwerken, maar je eigenheid behouden: onze Gentse scholen kunnen dat. De vier stedelijke secundaire scholen op de campus aan de Offerlaan (Het Spectrum Gent, Freinetatheneum De Wingerd, Freinetmiddenschool Gent en Het Kwadrant) gaan vanaf september 2024 nog nauwer samenwerken. Er wordt ook gezocht naar een nieuwe, overkoepelende naam.

De vier secundaire scholen op de campus Offerlaan, tussen de Martelaarslaan en de Neermeerskaai, tellen samen meer dan 1.200 leerlingen. Het Spectrum, Freinetatheneum De Wingerd, Freinetmiddenschool Gent en Het Kwadrant hebben besloten om vanaf september 2024 nog intensiever samen te werken. En hoewel elke school zijn naam en eigenheid behoudt, komt er ook een nieuwe, overkoepelende naam. 

Team work makes the dream work 

De scholen werken nu al samen, maar de nieuwe scholencampus schakelt nog een versnelling hoger. Het plan is in de eerste plaats om het studieaanbod uit te breiden zodat leerlingen nog meer de kans krijgen om hun volledige schoolcarrière op de campus te doorlopen.

Zo zullen Het Spectrum Gent en Freinetatheneum De Wingerd in de tweede en derde graad samen een breed palet aan studierichtingen aanbieden voor leerlingen, die na de eerste graad doorstromen vanuit de Freinetmiddenschool Gent. Door hun samenwerking werken ze dus aan een verbreding van het studieaanbod.

Vertrouwde omgeving

Leerlingen kiezen uit een ruimere waaier aan opleidingen en hebben meer mogelijkheden om door te stromen in hun vertrouwde omgeving. En dat niet alleen. De samenwerking zal ook een gecoördineerd en afgestemd zorgbeleid mogelijk maken.

Opvoeders en leerlingenbegeleiders werken van het eerste tot het laatste jaar secundair nauwer samen om leerlingen maximale kansen te geven. Het doel van de scholen is een eeonderwijsloopbaan op maat van elke leerling. 

Campusdag

Dat dit ook de samenwerking tussen de leerkrachten zal versterken, bleek deze week al op de eerste gezamenlijke pedagogische studiedag die de scholen organiseerden. Ze doopten hem toepasselijk tot 'campusdag'. Schepen van Onderwijs Evita Willaert mocht de leerkrachten van de vier scholen welkom heten en zag dat dat het engagement alvast goed zat!

"Heel trots dat onze scholen zich vandaag engageren om de volgende stap te zetten en de krachten te bundelen in het voordeel van onze leerlingen." - Evita Willaert, schepen van Onderwijs

"Heel trots dat onze scholen zich vandaag engageren om de volgende stap te zetten en de krachten te bundelen in het voordeel van onze leerlingen."

"Het engagement, de drive én de focus op zorg in de scholen is alvast aanwezig!", zegt Evita Willaert, schepen van Onderwijs.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.