Succesvolle start van het schooljaar

04 September 2020

Succesvolle start van het schooljaar

Afgelopen dinsdag was voor 57.000 jonge Gentenaars (en hun ouders) een grote, spannende dag. Op 1 september startte een bijzonder nieuw schooljaar. Om die start zo coronaproof mogelijk te maken, hadden de scholen de afgelopen weken bergen werk verzet en dat loonde. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere bezocht enkele scholen en was blij om te zien dat de eerste schooldag zonder al te grote problemen verliep. "Het is erg knap welke inspanningen de scholen geleverd hebben. We hebben hen als Stad ondersteund waar mogelijk. Ik wil de collega’s en verschillende stadsdiensten die daaraan hielpen heel erg bedanken!"

Gent staat dicht bij de scholen

Vaste klaslokalen, looplijnen, maximaal lesgeven en lunchen in openlucht ... het zijn maar enkele van de maatregelen die de scholen nemen. "De directies en schoolteams hebben er alles aan gedaan om de leerlingen goed te ontvangen", zegt Elke Decruynaere. "Ook op weg naar school en rondom de schoolpoort kunnen we actie ondernemen. Ik roep jongeren en ouders op om afstand te blijven houden en, daar waar dat moeilijk is, zelf een mondmasker op te zetten."

"Het is erg knap welke inspanningen de scholen geleverd hebben. We hebben hen als Stad ondersteund waar mogelijk." - Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

De Stad blijft ook in contact met de directies om de situatie van de dag tot dag op te volgen en bij te springen of hulp te bieden waar nodig. "We houden de vinger aan de pols. Gent staat dicht bij de scholen. Als we allen onze schouders zetten onder de scholen, wordt veel mogelijk", besluit Elke trots.