Studiesteun werkt

27 Mei 2021

Studiesteun werkt

De stedelijke hulp aan organisatoren die kinderen gratis en laagdrempelig ondersteunen met schoolwerk, breidt uit. Naast financiële steun kunnen organisaties voortaan het hele jaar door een erkenning aanvragen die bijkomende voordelen biedt. 

Veel Gentenaars zetten zich als vrijwilliger in om leerlingen te helpen bij hun schoolwerk. Organisaties zoals Uilenspel of Kompanjon maar ook kleinere als Actief of Woensdagklas coördineren deze ondersteuning.   

“Onderzoek toont aan dat deze ondersteuning echt het verschil kan maken in de schoolloopbaan van een kind.” - Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

Deze initiatieven richten zich tot kinderen en jongeren van 4 tot 21 jaar die opgroeien in kwetsbare situaties. Ze begeleiden de leerlingen en hun gezin bij de aanpak van school- of studiewerk. Zo bouwen ze aan gelijke onderwijskansen en vergroten ze de kans op een diploma.

Steun werkt!

“Onderzoek toont aan dat deze ondersteuning echt het verschil kan maken in de schoolloopbaan van een kind. Met onze hulp willen we de organisatoren een duwtje in de rug geven, zodat nog meer leerlingen bij hen terecht kunnen”, vertelt Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs.

Stad Gent biedt al jaren financiële ondersteuning aan verschillende aanbieders van gratis en laagdrempelige studieondersteuning. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere verdubbelde eerder al dat budget. Met de jaarlijkse subsidies kunnen organisaties vrijwilligersvergoedingen of materiaal betalen.

Uitgebreide steun

Vanaf 1 juni breidt Stad Gent de steun verder uit. Organisaties kunnen nu ook een erkenning aanvragen die bijkomende voordelen biedt 'in natura' zoals het gratis gebruik van stadslokalen, het kosteloos ontlenen van laptops voor vrijwilligers die aan huis gaan bij leerlingen in het basisonderwijs en de mogelijkheid tot navorming.

Meer info: Armoedebeleid | Stad Gent

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.