Studentenkorting voor workshops rond mentaal welzijn

10 Februari 2022

Studentenkorting voor workshops rond mentaal welzijn

Door de coronacrisis zijn de wachtlijsten bij studentenpsychologen bijzonder lang. Daarom maakte schepen Elke Decruynaere vanuit het corona-noodfonds middelen vrij zodat Broeinest 120 groepssessies en workshops rond mentaal welzijn kan organiseren voor Gentse studenten.

Laagdrempelige groepssessies

Broeinest concentreert zich op het versterken van het mentaal welzijn van jongvolwassenen en studenten via innovatieve en laagdrempelige groepssessies of workshops.

"Met deze workshops willen we studenten ook de kans geven om hun mentaal welzijn te versterken. Broeinest is een initiatief van jongeren voor jongeren, dat maakt het zo straf!" - Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

In die groepssessies gaan jongeren op een ongedwongen manier dieper in op de vraagstukken, twijfels en onzekerheden waarmee ze geconfronteerd worden. Denk aan keuzestress, prestatiedruk of twijfels in het algemeen.

Elke Decruynaere: "We bieden al studieplekken aan zodat studenten samen kunnen blokken en in contact kunnen blijven, maar met deze workshops willen we studenten ook de kans geven om hun mentaal welzijn te versterken. Broeinest is een initiatief van jongeren voor jongeren, dat maakt het zo straf!"

120 workshops

De basisthema's binnen Broeinest zijn het stilstaan bij hoe jij wil leven, het dichter bij jezelf komen en het leren om duurzame keuzes te maken.

Dankzij de steun van de Stad Gent kan vzw Broeinest nu haar werking professionaliseren en in totaal 120 groepssessies en workshops aanbieden waarbij jongeren in Gent van 18 tot 26 jaar slechts 11,50 euro betalen in plaats van 18,50 euro.

Inschrijven kan via de website van Broeinest, de meeste sessies en workshops gaan door in de living van Broeinest aan de Kleindokkaai.

 

 

Studenten die hulpvragen hebben rond welzijn, kunnen verder terecht op www.contentingent.be en www.moodspace.be.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 

Fotocredit: Loic Meulenberg