Streetart van de sloop gered

13 Juni 2024

Streetart van de sloop gered

Op vraag van Zeneb Bensafia wordt er bij de diensten nagevraagd wat mogelijk is.

Gent is al jaren een hotspot voor streetart, met prachtige graffiti en muurschilderingen die de straten en gebouwen opfleuren. Iedereen kent het graffitistraatje maar er is veel meer dan dat, check maar eens #streetartgent op je sociale media.

Eén van de bekende Gentse streetartkunstenaars is Klaas Van der Linden. 

Van der Linden sierde al vele jaren de Hoogpoort met zijn unieke werken aan een gebouw, eigendom van Colruyt Group.

Helaas dreigen deze kunstwerken nu voorgoed te verdwijnen door verbouwingswerken. Daarbij zullen het rolluik, het raam en de deur, die Klaas Van der Linden als canvas had gebruikt, verdwijnen.

Maar er is hoop! 

Op vraag van Groen-gemeenteraadslid Zeneb Bensafia, heeft de bevoegde schepen bij zijn diensten nagevraagd wat mogelijk is. Hieruit is het bemoedigend nieuws gekomen dat het STAM, het Stadsmuseum Gent, interesse heeft om 1 van de werken op te nemen in zijn collectie, in concreto het werk op het rolluik.

Het STAM heeft interesse om één van de werken op te nemen in zijn collectie.

"Er lopen gesprekken tussen het museum en Klaas Van der Linden", aldus de bevoegde schepen.

"We wachten af wat hieruit voortkomt", aldus Zeneb Bensafia.

Of er ook nog een oplossing gevonden wordt voor de andere werken is onduidelijk, de kunstenaar zelf heeft hiervoor een oproep op sociale media gedaan (zie Facebookpost).

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.