Sterren op de speelvloer

13 Oktober 2022

Sterren op de speelvloer

Deze week vieren we de week van de kinderbegeleider. Vieren jullie mee? Dit jaar is het thema “Sterren op de speelvloer”, want al onze begeleiders zijn echt wel sterren die zich elke dag ten volle inzetten voor de kinderen! Geef gerust aan complimentje deze week, als je begeleiders kent. 

Geef een complimentje

"Ik wil alle kinderbegeleiders en onthaalouders echt bedanken. Ik blijf hun spreekbuis zodat ze de erkenning en werkomstandigheden krijgen waar ze recht op hebben." - Evita Willaert, schepen van Opvoeding

Wil je ook graag iemand in de bloemetjes zetten? Spreek gerust iemand aan in de crèche, bij de onthaalmoeder of de buitenschoolse opvang! Ook digitaal kan je complimentjes opsturen via een centrale website van Agentschap Opgroeien.

Evita Willaert, schepen van Opvoeding: "Ik wil alle kinderbegeleiders en onthaalouders echt bedanken. Zij betekenen zoveel voor onze kinderen, hun ouders en onze maatschappij."

"Als schepen ben ik ontzettend trots op wat zij dagelijks presteren, vaak in moeilijke omstandigheden. Ik blijf hun spreekbuis zodat ze de erkenning en werkomstandigheden krijgen waar ze recht op hebben."

Teken de petitie

Vorige week woensdag kwamen zo'n 600 mensen naar de Stadshal voor een actie voor de kinderopvang. Kinderbegeleiders,  verantwoordelijken, ouders en kinderen lieten hun stem horen. Want de Vlaamse Regering verwaarloost de kinderopvang al jaren.

Met de 100 miljoen euro uit de Septemberverklaring zorgen ze eindelijk voor het budget van een belofte uit het verleden. De kinderopvang heeft een echt Marshallplan nodig, met minder kinderen per kinderbegeleider, een betere verloning en een goede opleiding.

In deze Week van de Kinderopvang moeten we de mensen van de kinderopvang in de bloemetjes zetten. Om hen te laten horen dat wat zij elke dag doen, goud waard is. Dat kan door deze petitie te tekenen: een Marshallplan voor kwalitatieve kinderopvang

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.