Stel je voor ...

26 Januari 2023

Stel je voor ...

"Dankzij Max Mobiel kunnen pendelaars vanuit onze Gentse stations samen op z'n duurzame en betaalbare manier naar het werk." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk

Stel je voor: je hebt de vroege. Om op tijd op je werk in het havengebied te geraken, moet je rond 5 uur uit Gent vertrekken. Je hebt geen salariswagen, de bussen rijden nog niet en met dit weer op de fiets springen is toch niet voor elke dag. Wat doe je?

Mobiliteit als randvoorwaarde

Vlot op het werk geraken is een voorwaarde voor duurzaam werk. Daarom richtte Stad Gent enkele jaren geleden Max Mobiel (max-mobiel.be) op. Als er een gat valt, rijden zij het toe. In 2022 brachten de shuttlebussen van Max Mobiel meer dan 5200 mensen naar hun werk. Meer dan 280.000 reservaties in één jaar. Straf!

Samenwerking van velen

"Als schepen van Werk vind ik dit superbelangrijk", zegt Bram Van Braeckevelt. "Daarom investeren we vanuit het stadsbestuur jaarlijks zo’n 50.000 euro in Max Mobiel."

Ook North Sea Port en de Vlaamse overheid ondersteunen mee. Naast Bram zitten ook North Sea Port en VOKA in het dagelijks bestuur van de organisatie. "Samenwerken werkt, zo doen we dat in Gent", besluit Bram. 

Fotos: Wonka Photography Graviteit

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden ? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.