Startschot voor een volledig Westerringspoor

24 Januari 2019

Startschot voor een volledig Westerringspoor

Maandag 21 januari zijn de werken gestart voor de aanleg van het Papiermolenpad, een gloednieuw fietspad tussen de Mahatma Gandhistraat en de Noormanstraat. Daarmee is het startschot gegeven voor de volledige afwerking van de Westerringspoor-fietsroute.

“Op die manier worden de Muide, de Bloemekenswijk, Wondelgem, Mariakerke en Malem op een vlotte en veilige manier verbonden met het station Gent-Sint-Pieters.” - Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit.

Het oude tracé van de Westerringspoorweg vormt vandaag een aangename fietsverbinding tussen de Muide en de Blaarmeersen, maar ontbreekt nog een aantal schakels. Deze legislatuur worden die één voor één aangelegd: het Papiermolenpad, de fietsonderdoorgang onder de Drongensesteenweg, de fietsbrug tussen de Fabiolalaan en de Blaarmeersen en natuurlijk de langverwachte brug over de Watersportbaan.

“Aan het einde van deze legislatuur zal deze route volledig afgewerkt zijn,” voorspelt schepen Filip Watteeuw. “Op die manier worden de Muide, de Bloemekenswijk, Wondelgem, Mariakerke en Malem op een vlotte en veilige manier verbonden met het station Gent-Sint-Pieters.”