Startschot bouw nieuwe sociale woningen

25 Augustus 2022

Startschot bouw nieuwe sociale woningen

Woensdag 24 augustus is het startschot gegeven voor de bouw van nieuwe sociale woningen op de site van de voormalige textielfabriek ‘Filature du Rabot’. Woningent realiseert hier zowel eengezinswoningen als appartementen voor de meest kwetsbare personen in Gent.

"Vanuit Stad Gent ondersteunen we dit project met een investeringssubsidie van 382.000 euro. Met 44 nieuwe sociale woningen draagt dit project immers bij tot de aanbodverruiming van betaalbaar sociaal wonen in Gent."

"Elke bijkomende sociale woning telt én maakt het verschil voor mensen met grote woonnoden en een beperkt inkomen." - Tine Heyse, schepen voor Wonen

"Elke bijkomende sociale woning telt én maakt het verschil voor mensen met grote woonnoden en een beperkt inkomen", stelt schepen voor Wonen Tine Heyse.

Aandacht voor energiezuinigheid

Op de site komen 16 kwaliteitsvolle eengezinswoningen met 3 of 4 slaapkamers en een privétuin. Hiernaast komt er ook een appartementsgebouw met 28 appartementen, allemaal met een eigen terras.

De woningen worden alle gebouwd met het oog op de toekomst, waarbij extra aandacht gaat naar duurzaamheid en energiezuinigheid.

Er wordt gebruik gemaakt van regenwaterrecuperatie en zowel de huizen als het appartement worden uitgerust met zonnepanelen. Goed voor het milieu én de energiefactuur van toekomstige bewoners.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.