Stadslijst in de maak?

28 Oktober 2021

Stadslijst in de maak?

Groen bestuurt Gent samen met Open VLD, Vooruit en CD&V. Deze drie partijen onderhandelen met elkaar over een stadslijst, zo viel te lezen in de kranten. Halverwege de bestuursperiode denken we bij Groen dat we andere katten te geselen hebben dan de verkiezingen van 2024.

Vandaag en nu

Eerste schepen Filip Watteeuw: “Natuurlijk denkt elke politicus soms aan 2024, en natuurlijk praten mensen met elkaar. Maar onderhandelingen opstarten halverwege de bestuursperiode is van een andere orde. Dat heeft een directe en nadelige weerslag op de samenwerking vandáág, op het werk dat we nú moeten doen. Deze ploeg heeft sterk gewerkt om Gent door de coronacrisis te loodsen. Nu is het tijd voor een doorstart. We hebben een ambitieus plan voor deze stad, dat zou nu moeten primeren op persoonlijke ambities.”

Verkiezingen winnen

Ja, verkiezingen winnen is belangrijk. Het stelt je in de gelegenheid om je programma uit te voeren. In het geval van Groen: een stad waarin ook kwetsbare mensen alle kansen krijgen, een gezonde en aangename stad, een groene en progressieve stad.

Daar willen wij hard verder aan werken.

Progressieve samenwerking

Wat betekenen de onderhandelingen over een stadslijst voor de samenwerking tussen Groen en Vooruit? Schepen Watteeuw: “Waarvoor kiest Vooruit? Voor een progressief Gent of voor louter electorale strategie? Die keuze moeten de mensen van Vooruit eerst maken. Wat Groen betreft: wij willen vandaag met Vooruit en de andere meerderheidspartijen vooral onze beleidsplannen uitvoeren. De Gentenaar vraagt terecht om krachtig beleid. Aan ons om daarvoor te zorgen. Nú.”

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.