Stad Gent start Corona Archief

02 April 2020

Stad Gent start Corona Archief

Nu we midden in de coronacrisis zitten lijkt er geen einde aan te komen, maar op een dag ligt het achter ons. Hoe we deze moeilijke periode hebben doorgemaakt zullen we misschien toch vlug vergeten. 

"Hoe moeilijk en hard deze periode ook is, toch is het nuttig om er allerlei gegevens over te bewaren voor de toekomst", zegt Filip Watteeuw. De wachtrijen buiten bij de bakker, de lege rekken, de gesloten horeca, de lege stad en de hoge technische werkloosheid. Maar ook de vele humoristische filmpjes die worden gedeeld, de beren achter de vensters en de witte lakens als waardering voor de zorgverstrekkers. Nu we vooral digitaal communiceren, dreigen getuigenissen over ons leven in ‘lockdown-light’ snel verloren te gaan. Het Archief roept daarom op om foto’s, filmpjes, gedichten, dagboeken … door te geven zodat alles kan bewaard worden voor later. Zo kan men over 100 jaar zien hoe erg het was, maar vooral ook hoe warm en creatief er werd omgegaan met deze crisis.

Ook het digitale rouwregister dat Stad Gent heeft geopend om steun te betuigen aan alle coronaslachtoffers zal in het archief worden opgenomen.

Deel je beleving via het corona archief, alle informatie vind je hier!

Betuig je steun in het rouwregister via deze link