Speelstraten voor warm en solidair Gent

14 Juli 2022

Speelstraten voor warm en solidair Gent

In Gent kunnen jongeren en kinderen deze zomer opnieuw spelen in 123 speelstraten. Zo wordt tijdens de zomer de straat weer even van iedereen. Veilig en ongehinderd spelen is immers een recht. 

Een speelstraat is een straat die op bepaalde dagen en voor een bepaalde tijdsduur afgesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer, om de kinderen de mogelijkheid te geven veilig en ongehinderd op straat te spelen.

Naast de speelstraten komt ook de Pretkamjonet in juli opnieuw langs in verschillende wijken. Die zit vol fietsen, sportmateriaal, circusspullen en een springkasteel.

Gratis Pretkamjonet

De Pretkamjonet is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig. Kinderen kunnen zich tijdens de zomervakantie ook uitleven bij de vernieuwde speelpleinwerking Kabonga.

"Buurtbewoners hebben zo meer ontmoetingskansen, kinderen meer plaats. Ik ben ervan overtuigd dat speelstraten bijdragen tot een warm en solidair Gent." - Hafsa, El-Bazioui, schepen van Jeugd

"Iedereen heeft recht op de stad. De openbare ruimte teruggeven aan kinderen en voor ontmoeting, ook al is het tijdelijk, is dan ook meer dan een symbool."

"Buurtbewoners hebben zo meer ontmoetingskansen, kinderen meer plaats. Ik ben ervan overtuigd dat speelstraten bijdragen tot een warm en solidair Gent en dank dan ook alle vrijwilligers en peters en meters."

"Ik wens alle jongeren een heerlijke zomer", aldus Hafsa El-Bazioui, schepen van Jeugd.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.