Sociaal Verhuurkantoor neemt 250ste woning in gebruik

14 Maart 2019

Sociaal Verhuurkantoor neemt 250ste woning in gebruik

Op woensdag 6 maart 2019 is in de Vierweegsestraat in Wondelgem een bijkomende woning van het Sociaal Verhuurkantoor Gent (SVK) in gebruik genomen. Tine: "We brengen hiermee niet alleen een leegstaande woning terug op de markt, maar bereiken hiermee ook de mijlpaal van 250 woningen voor sociale huur bij het SVK. Tegen 2024 willen we dit aantal bovendien verdubbelen naar 500 huurwoningen."

"We brengen hiermee niet alleen een leegstaande woning terug op de markt, maar bereiken hiermee ook de mijlpaal van 250 woningen voor sociale huur bij het SVK. Tegen 2024 willen we dit aantal bovendien verdubbelen naar 500 huurwoningen." - Tine Heyse, schepen van Wonen

Wie in Gent een huis, appartement of studio wil verhuren, maar liever niet meer instaat voor het beheer van de woning, kan een beroep doen op het Sociaal Verhuurkantoor (SVK).

Samenwerken met het SVK biedt de eigenaar heel wat voordelen, zoals ontzorging bij noodzakelijke renovatiewerken, het vermijden van leegstand en een gegarandeerde huurbetaling. Een echte win-win, ook voor de huurders. Zo betalen de nieuwe inwoners van het appartement met 2 slaapkamers in de Vierweegsestraat, 520 euro. Daar waar ze hiervoor, met twee volwassenen en twee kinderen, huisden in een te kleine studio voor 600 euro.

De Dienst Wonen van het OCMW Gent zorgt voor een persoonlijke opvolging en begeleiding van de huurders. Voor de renovatie van de 250ste woning werkten de eigenaars samen met Het Pandschap. Deze Gentse coöperatie neemt alle rompslomp van een renovatie op zich en verhuurt ze dan via het SVK aan sociale doelgroepen.

Meer info: https://sociaalverhuurkantoor.gent/