Smalleheerwegbrug wordt fiets- en voetgangersbrug

14 Februari 2019

Smalleheerwegbrug wordt fiets- en voetgangersbrug

Vanaf 26 februari start de renovatie van de brug over de R4 in de Smalleheerweg tussen de Drieselstraat en de Groenstraat in Oostakker. Op dat moment wordt ze afgesloten voor al het verkeer, ook voor fietsers. De fietsers worden omgeleid via de Drieselstraat en de Eksaardserijweg.

“Zo zorgen we voor een veiligere en aangenamere woon- en schoolomgeving in de buurt van de Smalleheerweg en Groenstraat.” - Filip Watteeuw

Na de werken begin juli kan de brug terug worden gebruikt, maar vanaf dan nog enkel voor fietsers en voetgangers. Op die manier zetten we een volgende stap voor een veilige fietsverbinding tussen Lochristi en de omgeving van de EDUGO-scholen in Oostakker.

“We maken het stuk Smalleheerweg tussen de Groenstraat en de rotonde aan de Drieselstraat autovrij. Verkeer naar het bedrijventerrein van Volvo moet vanaf dan via het knooppunt Schansakker en verkeer van Lochristi richting Gent moet via de Antwerpsesteenweg,” legt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw uit. “Zo zorgen we voor een veiligere en aangenamere woon- en schoolomgeving in de buurt van de Smalleheerweg en Groenstraat.”

De Stad Gent zal nadien de brughelling aan de kant van Volvo vervangen door een fietshelling en wanneer SOGent de nieuwe parallelweg tussen Schansakker en het bedrijventerrein aanlegt, zal het huidige fietspad langsheen de Smalleheerweg tussen de brug en de rotonde aan de Drieselstraat worden verlegd tot naast die nieuwe parallelweg. In de toekomst wordt dat fietspad ook doorgetrokken tot voorbij de Drieselstraat, zodat het aansluit op het fietspad langs de Smalleheerweg in Lochristi.