Schone lucht aan onze scholen

17 Mei 2018

Schone lucht aan onze scholen

Het resultaat van een meetcampagne van Greenpeace rond luchtkwaliteit aan scholen over heel het land maakt heel wat actie los. Ook in Gent is de actie ‘Filter Café Filtré’ voor schone lucht aan de schoolpoorten een succes. Wat is de reactie van de Stad op die acties en op de meetresultaten?

We weten intussen dat bij de Gentse scholen die deelnamen aan de Greenpeace-meetactie nergens de norm werd overschreden. Dat is goed nieuws, maar het kan altijd beter.

Sara Matthieu: “De impact van slechte luchtkwaliteit op onze kinderen krijgt steeds meer aandacht. Dat ouders en kinderen hun recht op schone lucht nu wekelijks opeisen is een goede zaak”.

Sara bevroeg schepen Tine Heyse hoe de Stad reageerde op de recente acties. Zowel de scholen die meededen aan de meetcampagne als aan de actie ‘Filter Café Filtré’ kregen recent een bezoekje van Groen schepenen Tine Heyse en Elke Decruynaere. Samen met directies en oudercomités zoeken we naar oplossingen op maat. Een nieuw subsidiereglement zal hen ook extra ondersteunen wanneer ze actie ondernemen om bijvoorbeeld schoolstraten te organiseren of andere initiatieven nemen om de lucht aan de schoolpoort te verbeteren.