Samen blokken op locatie

15 December 2022

Samen blokken op locatie

Voor heel wat jongeren staat de blokperiode voor de deur. Studenten kunnen vanaf nu weer een plaatsje reserveren in een van de bijna 50 bloklocaties. Er zijn ook twee symbolische acties voor de studenten: in het MSK vereeuwigt illustrator Sassafras de Bruyn hun harde werk, in Museum Dr. Guislain werken professionele coaches aan hun mentale veerkracht. 

Sinds vorig jaar kunnen studenten in Gent op één website terecht als ze een plaatsje willen reserveren in een van de vele bloklocaties: studentingent.be/bloklocaties.

"Zoals elk jaar voorzien we heel wat inspirerende bloklocaties. Dat is niet alleen belangrijk voor de resultaten, maar ook voor het sociaal welzijn van de studenten." - Hafsa El-Bazioui, schepen van Jeugd

En net zoals vorig jaar zijn er weer unieke gebouwen bij, zoals het Oud Gerechtsgebouw, waar je een uittreksel uit het strafregister moet voorleggen. Maar ook de Boekentoren en de woonzorgcentra van de Stad zijn er weer bij. 

"Zoals elk jaar voorzien we heel wat inspirerende bloklocaties. Dat is niet alleen belangrijk voor de resultaten, maar ook voor het sociaal welzijn van de studenten."

"Met twee symbolische acties in het MSK en het Museum Dr. Guislain zetten we hun inspanningen nog eens in de kijker", zegt Hafsa El-Bazioui, schepen van Jeugd.

Blokportretten 

De Stad Gent organiseert ook twee bijzondere acties. Illustrator Sassafras De Bruyn gaat op woensdag 14 december van 13 tot 17 uur aan de slag in het Museum voor Schone Kunsten.

Ze zal er acht zwoegende maar toch stilzittende studenten vereeuwigen op het canvas. De 'blokportretten' blijven tijdens de blok in het MSK, daarna mogen de studenten hun exemplaar mee naar huis nemen. Er zijn nog enkele plaatsen om op die dag in het MSK te studeren. 

Veerkracht 

Studenten kunnen voor het eerst ook in het Museum Dr. Guislain terecht. Daar kunnen ze op twee dagen in januari ook een workshop van Broeinest vzw volgen waarbij professionele coaches hun mentale veerkracht versterken en hen leren omgaan met examenstress.  

Nachtje doorblokken in woonzorgcentra 

In Ledeberg is er een unieke bloklocatie voor échte nachtuilen: het woonzorgcentrum De Vijvers! Vanaf de tweede week van januari kan je er ‘s nachts terecht van 18 tot 07 uur 's ochtends. 

Bij studeren horen uiteraard ook pauzes. Daarom zorgt het woonzorgcentrum De Vijvers voor enkele passende avondactiviteiten, zodat je de bewoners wat beter leert kennen.

Ze kan je bijvoorbeeld een rondje duofietsen in het park met François of Rummikub spelen met Georges en Julienne.

Reserveer snel je plaatsje! We wensen alle studenten een goede blok en nog betere examens.  

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.