Rust zacht, kleine Raul

20 April 2023

Rust zacht, kleine Raul

Geef het onderzoek de tijd die het nodig heeft. Gun de gemeenschap rond Raul de rust voor verwerking.

We zijn allemaal erg aangedaan door het gruwelijke overlijden van de kleine Raul. Veel Gentenaars kwamen deze week samen aan het Houtdok om de jongen een laatste eer te bewijzen. Ondertussen zijn de gebeurtenissen rond de jongen elke dag in de media. Schepen Evita Willaert roept op tot sereniteit. 

Hieronder lees je haar oproep. 

We zijn allemaal erg aangedaan door het gruwelijke overlijden van de kleine Raul. Ik heb zelf kinderen van die leeftijd. Het is heel moeilijk.

De burgemeester gaf al aan dat we in kader van het lopende onderzoek niet kunnen communiceren. Het is aan politie en parket om dit dossier samen te stellen. Hun onderzoek is volop bezig. Het is niet aan ons, noch aan de media om dat zelf te doen.

Daarom moet het volgende me van het hart: er gebeuren verklaringen in de pers, er worden analyses gemaakt, zonder dat men het dossier kent. Beeld je in wat dat teweeg brengt bij die mensen die Raul persoonlijk gekend hebben. Zij zijn in shock en staan aan het begin van een verwerkingsproces.

Zij staan het dichtst bij Raul en er wordt over hun hoofden heen gecommuniceerd zonder dat ze kunnen reageren. Dat hakt er bijzonder hard in bij hen, het raakt hen in het diepste van hun ziel.

Daarom vraag ik sereniteit. Geef het onderzoek de tijd die het nodig heeft. Gun de gemeenschap rond Raul de rust voor verwerking. Lees hier mijn verklaring: 

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/04/18/gents-schepen-van-onderwijs-roept-op-om-sereniteit-in-zaak-raul/

❤️‍🩹Chapeau aan hen dat ze er blijven staan, ondanks hun eigen verdriet en emoties, voor de klassen, bij de kinderen.

Wat we nu wel kunnen doen, is een laatste eer bewijzen aan Raul. Gisteren was er een rouwmoment aan het Houtdok, om samen te rouwen. Er werden strandbloemen in het zand geprikt. Het was een pakkend en sterk moment. 

Rust zacht, kleine man. 🤍

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.