Respectvol dromen

11 Januari 2024

Respectvol dromen

"Blij met wat goed ging in 2023, kijk ik met goesting uit naar 2024. Samen met vele gemotiveerde Gentenaren de handen uit de mouwen steken voor een mooier Gent."

Nog geen twee weken oud is 2024, maar het wordt een jaar vol doen en dromen. Een jaar vol zijn en durven te spreken. Bram Van Braeckevelt heeft voor de komende 354 dagen een to do-lijstje, dromen en ook thema's die hij niet uit de weg wil gaan. 

"2024 is nog jong, dus dit geeft me de kans om jullie hartverwarmende nieuwjaarsgroeten te sturen en wie weet nu zondag* samen te klinken op een jaar vol doen, en dromen. Ik ben heel benieuwd naar jullie uitdagingen en voornemens – ook al zijn sommige al gestrand." 

"Blij met wat goed ging in 2023, kijk ik met goesting uit naar 2024. Samen met vele gemotiveerde Gentenaren de handen uit de mouwen steken voor een mooier Gent."
"En toch stelde het afgelopen jaar ons ook op de proef en herinnerde ons eraan wat het belang is van solidariteit."

"Ja, het is het jaar van de verkiezingen. Maar in het nieuwe jaar hoop ik dat we elkaar blijven steunen en versterken. Door in gesprek te gaan, elkaar te inspireren en samen de moed te vinden om te werken aan een verbonden stad en wereld. Meer dan ooit is het belangrijk om bruggen te bouwen en geen muren."

"Het is dan ook mijn warme oproep, en één van mijn dromen voor 2024, dat we niet terugdeinzen voor een open dialoog, zonder te veroordelen, en met wederzijds respect uitdagingen aangaan, succes vieren ..." 

"Deze week werd op het openingsfeest van het Belgische EU-voorzitterschap een duidelijk signaal gegeven en ook Petra De Sutter sprak open."

"We moeten zaken benoemen die (internationaal) mislopen. Ik weet dat Gentenaren dit durven, zowel op lokaal als bovenlokaal niveau. Als progressieve stad aarzelen we vaak niet om onze mening te delen. Laat je dus niet afremmen om dit blijven doen op een respectvolle manier met begrip voor anderen."

Op nieuwe herinneringen. Op positieve keuzes. Op het leven. Op vrede!
Tot zondag! 
Bram 

*Nieuwjaarsreceptie van de Stad Gent: zondag 14 januari (11-13 uur), onder de Stadshal. 
Vergeet je dikke jas niet! Voor de rest zorgt de stad, want in de chalets schuif je aan voor een drankje.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.