Recyclageparken heropend onder strikte voorwaarden

09 April 2020

Recyclageparken heropend onder strikte voorwaarden

Op dinsdag gingen alle Gentse recyclageparken opnieuw open, op Gentbrugge na. "We moesten hiervoor op korte termijn veel regelen", zegt Bram Van Braeckevelt. "In de eerste plaats voor de veiligheid van ons personeel en de bezoekers. Maar dat is zeer goed gelukt, mede dankzij een zeer goede samenwerking tussen directie en vakbonden bij IVAGO." De recyclageparken openen onder strikte voorwaarden. Kom dus enkel indien echt nodig.

Op dinsdag 7 april heropende IVAGO vijf van de zes recyclageparken. Enkel het kleine recyclagepark van Gentbrugge blijft gesloten.

IVAGO wil de veiligheid en gezondheid van eigen medewerkers en bezoekers maximaal garanderen. Daarom koppelt het strikte voorwaarden aan het bezoek aan een recyclagepark. Ze schakelen ontsmettingsteams in en stewards regelen de publieksstroom. IVAGO vraagt enkel naar het recyclagepark te komen indien het echt noodzakelijk is en de instructies strikt te volgen. Met asbest en textiel kan je momenteel niet op de parken terecht. 

Aangepaste uurregeling

De parken zullen open zijn van dinsdag tot en met zaterdag, van 9.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 17.15 uur.

Tijdens de middagpauze worden geen bezoekers toegelaten.

Blijf in uw (tuin)kot!

"IVAGO zorgt ervoor dat de recyclageparken kunnen heropenen, zij het met extra maatregelen. In deze tijden mogen we hen daar extra dankbaar voor zijn."
- Bram Van Braeckevelt

Kom enkel naar het recyclagepark indien het echt niet anders kan. De gezondheidsinstructies van de overheid blijven ook hier geldig. Beschouw een rit naar het recyclagepark niet als een welkom uitstapje in deze voor iedereen moeilijke dagen. Stel jezelf daarom eerst de vraag of je op dit ogenblik echt wel verlost moet zijn van die oude frigo, kast of tuinafval. Is het aanschuiven in de file je dat wel waard?

Hou rekening met volgende voorwaarden.

  • Sorteer je afval vooraf thuis, zodat je verblijfstijd op het park tot een minimum herleid wordt.
  • Kom alleen. Enkel wanneer je iemand nodig hebt om je afval uit te laden kan je met twee komen. Breng geen kinderen mee.
  • We laten ten hoogste 10 bezoeken tegelijkertijd op het park toe.
  • In de wachtrij blijf je in de auto zitten.
  • Met asbest of textiel kan je momenteel niet terecht op het park.
  • Gebruik handschoenen.
  • Bewaar een afstand van minimum 1,5 meter van de parkwachters of andere gebruikers, ook op de trappen naar een container.
  • Betaal indien mogelijk contactloos.
  • Respecteer de middagsluiting van 12.30 tot 13 uur.

"IVAGO zorgt ervoor dat de recyclageparken kunnen heropenen, zij het met extra maatregelen. In deze tijden mogen we hen daar extra dankbaar voor zijn. De veiligheid van onze medewerkers en van de bezoeker blijft onze eerste bezorgdheid. Ik roep dan ook iedereen op om zich aan de richtlijnen te houden. En kom enkel indien noodzakelijk", zo besluit Bram Van Braeckevelt.

Bekijk Bram in het AVS journaal