Recordjaar voor speelstraten

30 Juni 2018

Recordjaar voor speelstraten

Elke Decruynaere en Filip Watteeuw zetten afgelopen zondag de 400 Gentenaars die zich vrijwillig inzetten om hun straat om te toveren tot een speelstraat in de bloemetjes tijdens een brunch onder de stadshal. Dit jaar is een recordjaar, met maar liefst 171 goedgekeurde speelstraten (in 2017 waren er 159). 

Een speelstraat is een straat die tijdelijk afgesloten wordt voor alle verkeer. De straat is dan helemaal voor de kinderen, maar ook volwassenen genieten mee van een verkeersvrije straat. Enkel de bewoners mogen stapvoets met de wagen door de straat rijden.

 

“Dankzij de speelstraten kunnen kinderen tijdens de vakantiemaanden vlakbij hun huis buiten spelen. De speelstraten zijn voor buurtbewoners ook een gelegenheid om samen te komen en elkaar beter te leren kennen. De vrijwillige inzet van 378 buurtbewoners toont aan dat de Gentenaars de speelstraten smaken en op hun manier meewerken aan een kind- en jeugdvriendelijke stad”, besluit Elke.

De Stad Gent biedt de speelstraten spelkoffers, circuskoffers en avontuurlijk spelmateriaal aan. Twintig speelstraten krijgen deze zomer bezoek van Graffiti vzw en Das Kunst voor een namiddag vol speelplezier.