Proper Pepinster

23 September 2021

Proper Pepinster

Pepinster is een van de gemeenten uit de Vesdervallei. Na de zware regenval en overstromingen van deze zomer, is het daar momenteel nog steeds puin ruimen. Deze zondag 26 september, op Wereldrivierendag, kan je er helpen om rivieren en bermen proper te maken. IVAGO sponsort de bus vanuit Gent.  

De ramp in de Vesdervallei laat nog steeds z'n sporen na. Mensen ruimen puin in en rond hun huizen, ook de bermen en rivieren liggen vol afval. De organisaties River Cleanup en het Gentse Dokano werken daarom samen aan een solidariteitsactie. En IVAGO doet uiteraard graag mee. 

"Komende zondag, op Wereldrivierendag, willen we met zoveel mogelijk mensen gaan helpen in Pepinster." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Openbare Netheid 

"Komende zondag, op Wereldrivierendag, willen we met zoveel mogelijk mensen gaan helpen in Pepinster. IVAGO sponsort met plezier een bus om de Gentse vrijwilligers ter plekke te krijgen. Onze bezorgdheid voor een propere omgeving gaat verder dan Gent!", aldus Bram Van Braeckevelt, schepen van Openbare Netheid.

Met de bus

Handschoenen, waadpakken, EHBO en verzekering zijn voorzien. Laarzen, werk- en reservekledij, lunch en drinkwater is zelf te voorzien. Zakmes of schaar blijkt ook zeer handig.

Er worden bussen voorzien vanuit Antwerpen, Leuven, Gent, Aalst en Brussel. Wie wil helpen kan aanmelden via onderstaande website. Plaats van afspraak: P&R Arsenaal in Gentbrugge om 8.30 uur. 

https://www.river-cleanup.org/en/european-floods/cleanup-floods-2609-world-rivers-day-pepinster

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.