Poëzie op de kinderboerderij

01 Maart 2018

Poëzie op de kinderboerderij

“Aai lof Joe!” Met deze woorden werden kinderen en leerkrachten gisterenmiddag verwelkomd voor de officiële opening van de poëzieroute in kinderboerderij  De Campagne in aanwezigheid van schepen Elke Decruynaere en kinderboekenschrijfster Riet Wille.

De klas helpt Pauw en Koe bij de voorbereiding van hun trouwfeest. Om alle attributen voor een geslaagd trouwfeest te verzamelen, gaan de kinderen op bezoek bij de boerderijdieren.

“Het creatieve team van de schoolhoeve slaagt er opnieuw in om het brede aanbod voor scholen buiten de schoolmuren nog verder uit te breiden.  Alle beginnende lezers, dus ook anderstalige nieuwkomers, kinderen uit het bijzonder onderwijs,… kunnen op een speelse manier kennismaken met poëzie. Ze leren over taal bij dieren en spelen verschillende taalspelletjes.”  Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

Schoolhoeve De Campagne is een vaste uitstap voor vele klassen. Naast een bezoek aan de boerderijdieren kunnen leerlingen er ook brood bakken, werken op de boerderij of in de moestuin, wol kammen, weven en spinnen.