Pleegzorg fietst de Ronde van Vlaanderen

01 April 2022

Pleegzorg fietst de Ronde van Vlaanderen

Elke Decruynaere mocht het startschot geven voor het "Pleegzorgpeloton" en de fietstochten die Pleegzorg Vlaanderen lanceert aan de vooravond van de echte Ronde van Vlaanderen. De organisatie zet er haar oproep naar extra kandidaat-pleeggezinnen mee in de kijker.

Pleeggezinnen gezocht!

Onder een stralend zonnetje mocht schepen Decruynaere deze week het lintje doorknippen van de Ronde van Pleegzorg Vlaanderen. Pleegzorg organiseert deze Ronde van Pleegzorg aan de vooravond van de echte Ronde Van Vlaanderen om hun oproep naar kandidaat-pleeggezinnen kracht bij te zetten.

Elke Decruynaere: ‘Fietsen, gezinnen en zorgen voor: dat is écht Gents. Deze actie is een mooie manier om pleegzorg onder de aandacht te brengen en de oproep naar kandidaten kracht bij te zetten. Pleegzorg maakt echt het verschil voor wie het - al dan niet tijdelijk - niet meer mogelijk is om thuis te wonen. Vandaag ontmoette ik stuk voor stuk krachtige mensen. Een warme dankjewel voor al de begeleiders van Pleegzorg en de pleeggezinnen!’

Al 327 pleegkinderen en 22 volwassenen vinden een warme thuis in 273 pleeggezinnen in Groot Gent. Toch wachten nog veel kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen op een pleeggezin. Ook voor volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek zoekt Pleegzorg een veilige plek.

De Ronde van Pleegzorg Vlaanderen

Een fietstocht van 70 km of liever een tochtje met de kinderen op hun step of loopfiets? Starten in Gent of toch liever in Hechtel-Eksel of Tielt? Alles kan!  Samen met fietscafés en pleegzorggemeenten heeft Pleegzorg 50 routes uitgestippeld in heel Vlaanderen. Er zijn ‘ProRoutes’ voor de getrainde fietsers, ‘FamilieRoutes’ voor een gezellig fietstochtje en ‘LoopfietsRoutes’ voor de allerkleinsten.

Bij de start- en eindpunten krijgen sportievelingen informatie over pleegzorg. En als ze een foto bij het aankomstbord delen op sociale media met #pleegzorgpeloton, kunnen ze een leuke prijs winnen. Zo helpen zij om de zoektocht naar pleeggezinnen onder de aandacht te brengen. In Gent werd het startschot gegeven aan sportbar CUP.

De routes blijven tijdens de zomer en het najaar beschikbaar op www.derondevanpleegzorgvlaanderen.be.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.