Groen Gent gaat door vanuit nieuwe uitvalsbasis Pit

24 November 2023

Groen Gent gaat door vanuit nieuwe uitvalsbasis Pit

Groen Gent heeft een nieuwe uitvalsbasis voor het komende jaar! Dat was nodig, want er zit Pit in Groen Gent en vooral heel wat enthousiasme om door te gaan met ons pioniersproject.

Heel wat leden, sympathisanten en verkozenen popelen om het komende jaar nog vanalles te realiseren. Daarnaast was er nood aan een broedplaats om nieuwe ideeën te laten opborrelen. Dat is er nu: Pit bij St-Jacobs.

Gent werd er de laatste jaren een pak mooier en wijzer op, maar het werk is nog niet af. Er is veel enthousiasme om de volgende maanden Gent nog Progressiever, Inclusiever en Toekomstgerichter te maken. Heel wat mensen zijn daarvoor in de weer, vanuit een politiek of ander engagement. Met Pit krijgen die een verzamelplek waar ideeën kunnen worden uitgewisseld. Tegelijk wordt het een plek waar elke Gentenaar kan binnenwaaien om mee te werken en te denken. “Net zoals we voor een inclusieve samenleving ijveren, willen we van Pit een warme, centrale plek maken waar elke Gentenaar kennis kan komen maken met Groen“, zegt Elise De Meulenaere, covoorzitter van Groen Gent.

“Met een plek als Pit gooien we letterlijk de deur open voor de Gentenaars. We willen hun ideeën horen over de stad, want voor hen voeren we ons beleid. Het werk is nog lang niet af, dat horen we van veel Gentenaars en dat is ook wat ons voedt om hier verder voor te gaan”, zeggen Hafsa El-Bazioui en Filip Watteeuw, lijsttrekkers voor Groen Gent.

Onze nieuwe doe- en denkplek in het hartje van Gent zal de komende maanden een bruisende uitvalsbasis worden. Op 11 december organiseert Groen Gent een Impro-avond voor het goede doel, vanaf midden december zijn studenten welkom om te komen blokken bij Pit en op 21 december plannen we een boeiende gespreksavond rond dekolonisatie. Pit wordt ook een plek die de deuren open gooit voor jonge Gentse kunstenaars. Zij kunnen hier het bredere publiek kennis laten maken met hun werk. 

Blijf op de hoogte van alle activiteiten door je in te schrijven op onze partijnieuwsbrief