Overnachten bij de Vinderhoutse Bossen

20 December 2018

Overnachten bij de Vinderhoutse Bossen

Met de jeugdbeweging overnachten bij de ingang van de Vinderhoutse bossen en naast schoolhoeve De Campagne?  Binnen een dik jaar wordt dit mogelijk!

Schepen van Jeugd Elke Decruynaere maakt 200.000 euro vrij zodat Scoutsgroep Sint-Coleta er nieuwe jeugdlokalen kan bouwen met 40 overnachtingsplekken.

"Samen met de renovatiewerken op de kinderboerderij en de aanleg van het speelbos, zullen de nieuwe jeugdlokalen in de toekomst zorgen voor een echt kindvriendelijke toegang tot de groenpool Vinderhoutse Bossen." Elke Decruynaere

De scoutsgroep wil de werken in het voorjaar van 2019 aanvatten en hoopt tegen september te kunnen starten in hun nieuwe lokalen. De meisjesscouts zijn momenteel gehuisvest in Nieuwland en zochten al meer dan 10 jaar naar een geschikt lokaal als stockageplaats voor het kampmateriaal en voor de wekelijkse scoutsactiviteiten. De groep engageert zich om te investeren in goede contacten met de buurt.

"Samen met de renovatiewerken op de kinderboerderij en de aanleg van het speelbos, zullen de nieuwe jeugdlokalen in de toekomst zorgen voor een echt kindvriendelijke toegang tot de groenpool Vinderhoutse Bossen," besluit Elke.

De grond waarop zal gebouwd worden, is eigendom van de Stad Gent en wordt in opstal gegeven aan de vzw.

De subsidieovereenkomst werd op de gemeenteraad van december goedgekeurd.