Overkop-Huis Gent opent zijn deuren

08 Februari 2018

Overkop-Huis Gent opent zijn deuren

Op woensdag 7 februari 2018 opende OverKop Gent zijn deuren in de Drabstraat 18. Dit Huis Voor Jongeren is een plek midden in de stad, waar ze kunnen chillen, activiteiten meepikken, maar ook een luisterend oor en therapeutische hulp vinden. Eén op de vijf jongeren kampt met psychische of emotionele problemen. Hen ondersteunen en naar hen luisteren kan erger voorkomen.

"Gent is alweer een jongerenplek rijker. En niet zomaar een, maar een waar een unieke en nieuwe manier van samenwerken tussen de jeugdhulpverlening-, onderwijs- en jeugdsector ontstaat. Zo proberen we jongeren, die hun weg naar de hulpverlening vaak niet vinden, vroeger te bereiken." Elke Decruynaere, schepen van Jeugd.

OverKop Gent is een unieke samenwerking tussen jeugdhulpverlening (het Jongeren Advies Centrum, Centra Geestelijke Gezondheidszorg, de kinder- en jeugdpsychiatrie van het UZ), de jeugdsector (JES vzw) en onderwijs (vzw TOPunt met de 3 Gentse CLB’s). Het is één van de vijf Overkophuizen die in Vlaanderen met middelen van het Rodeneuzenfonds de deuren openden. Stad Gent steunt het project vanuit de Dienst Welzijn en Gelijke Kansen en vanuit de Jeugddienst met ondersteuning en 15.000€ subsidie. Elke Decruynaere: "Gent is alweer een jongerenplek rijker. En niet zomaar een, maar een waar een unieke en nieuwe manier van samenwerken tussen de jeugdhulpverlening-, onderwijs- en jeugdsector ontstaat. Zo proberen we jongeren, die hun weg naar de hulpverlening vaak niet vinden, vroeger te bereiken."