Opruim in Pepinster

10 November 2021

Opruim in Pepinster

Samen met 30 vrijwilligers van Groen trokken Bram Van Braeckevelt en Tine De Moor naar Pepinster. Naast het menselijke leed en de materiële schade, is er ook heel wat afval achtergebleven op de oevers van de Vesder. Er is dan ook nog steeds veel werk om alles veilig op te ruimen.

Met onze botten aan ruimden we botervlootjes, bollen wol, veel plastic en hout op. Een teddybeer en houten speelzwaard maken duidelijk welk leed bij deze overstromingen komt kijken. 

Klimaatverandering en de gevolgen ervan zijn geen ver-van-mijn-bed show meer. Dat is deze zomer helaas duidelijk geworden. Het is tijd om de klimaatcrisis ernstig te nemen. De tijd van 'haalbaar en betaalbaar' is voorbij. 

“We zagen nog maar eens hoe groot de gevolgen van klimaatverandering zijn. Maar ook hoe belangrijk het is niet bij de pakken te blijven neerzitten en te helpen.” Bram Van Braeckevelt, schepen van Openbare Netheid.

De organisatie River Cleanup zorgde voor de praktische organisatie en heerlijke wafels en warme drank. Zij organiseerden sinds deze zomer al meer dan 60 opruimacties om het afval na de overstromingen opgeruimd te krijgen. Wil je zelf ook de handen uit de mouwen en de kaplaarzen in het water steken? Je kan nog altijd aansluiten bij één van de publieke opruimacties van River Cleanup deze maand. Schrijf je in via hun website. 

 

Lees meer over het ambitieuse Gentse klimaatbeleid

Lees meer over het ambitieuse Gentse klimaatbeleid in onderstaand artikel op onze website: 

👉🏽 Stad Gent gaat voor fossielvrij en sociaal in derde klimaatplan

 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.