Oproep op Dag van de Leraar: zet mee je schouders onder onze leerkrachten

03 Oktober 2019

Oproep op Dag van de Leraar: zet mee je schouders onder onze leerkrachten

De Stad Gent lanceert een oproep naar aanleiding van de 'Dag van de Leraar': deel een selfie bij een enorme complimentenkaart met de hashtags #leerprachtiggent en #leraaringent. Deze wenskaart doet op vrijdag 4 oktober 2019 in de voormiddag enkele scholen aan, in de namiddag vind je de kaart aan de Stadshal.

Om alle leraren positief in de kijker te zetten, riep Unesco in 1994 elke vijfde oktober uit tot World Teachers’ Day. Ook de Stad Gent wil dit jaar alle leraars in Gent in de bloemetjes zetten. Met deze actie wil de Stad Gent alle leerkrachten over de netten heen bedanken: jong, oud, zij die pas gestart zijn en zij die al vele jaren op de teller hebben. Dit jaar worden ook specifiek de zij-instromers bedankt. Zij-instromers zijn leerkrachten die eerst in een andere sector aan de slag waren. Deze nieuwe leerkrachten brengen heel wat kennis, bagage en levenservaring naar het onderwijs.

"De grootste steun die we kunnen geven, is waardering en erkenning voor hun dagelijkse inzet en engagement. Nu zet de hele stad haar schouders onder onze leerkrachten. Hulde en een welgemeende merci", Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

“Leerkrachten staan voor een grote opdracht. De Stad Gent heeft via het Onderwijscentrum en samenwerkingsverbanden verschillende initiatieven opgezet om hen daarin te ondersteunen. Maar de grootste steun die we kunnen geven, is waardering en erkenning voor hun dagelijkse inzet en engagement. Nu zet de hele stad haar schouders onder onze leerkrachten. Hulde en een welgemeende merci”, meent Elke Decruynaere.

Complimentenkaart

Voor de gelegenheid werd een reusachtige wenskaart ontworpen, die als achtergrond kan dienen voor leuke portretten of boodschappen van mensen die hun leerkrachten willen bedanken. De complimentenkaart is ongeveer 2 meter hoog en ideaal voor selfies. Vrijdagvoormiddag doet de kaart enkele Gentse scholen aan, van 13 tot 15 uur vind je de wenskaart onder en rond de Stadshal. Op die manier kunnen niet alleen kinderen en jongeren hun huidige leraars bedanken, maar ook volwassenen die de schoolbanken al lang hebben verlaten. Daarna kan je de selfie delen met de hashtags #leerprachtiggent en #leraaringent.