Opening Nederschelde

08 November 2018

Opening Nederschelde

Na jaren werk is het zover: de Nederschelde en de Leie zijn opnieuw verenigd en de omgeving van de Reep zit in een nieuw jasje.

Op de officiële inhuldiging vorig weekend mocht schepen Filip Watteeuw de kajakglijbaan aan de Scaldissluis uitproberen, en meer dan duizend Gentenaars genoten van een gratis boottochtje rond het centrum. Een open Nederschelde is voor iedereen een goede zaak: voor de omwonenden, voor bezoekers, voor scholieren en voor al wie graag in een gezonde en klimaatrobuuste stad leeft. Een historische waterloop in de binnenstad zoals deze Nederschelde is niet alleen bijzonder mooi, maar ook nuttig en nodig. Water in de stad helpt ons om het stedelijk hitte-eilandeffect tegen te gaan.

Ook voor wandelaars en fietsers is er reden om te vieren. Het water geeft duidelijk aan waar het voetgangersgebied begint.

De oevers van de Nederschelde vervolledigen de fietsas die langs het zwembad Van Eyck over de Bavobrug langs de Oude Beestenmarkt naar het Duivelsteen voert. Bovendien wordt Gent verkennen op het water voortaan extra interessant.