Ook na de Gentse Feesten feesten we door

24 Augustus 2023

Ook na de Gentse Feesten feesten we door

"Gratis, toegankelijk, met minder afval en evenementen die de buurt samenbrengen. Dat zijn de initiatieven die we in Gent graag extra ondersteunen." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten

Iedereen kent de Gentse Feesten, maar niet enkel tijdens deze tiendaagse is Gent in feeststemming. Ook doorheen het jaar valt er heel wat te beleven van mini-festivallekes tot grote buurtfeesten. Voor ieder wat wils. Met subsidies ondersteunen we organisatoren die de buurt samenbrengen en er een feestje van weten te maken.

Je organiseerde misschien al zelf eens een feestje voor je verjaardag, voor de buren ... Dan weet ook jij dat er heel wat komt kijken bij de organisatie ervan en dat de kost ook kan oplopen. Daarom ondersteunt de Stad Gent enkele kleinere evenementen die beantwoorden aan een aantal criteria. 

"Naast de Gentse Feesten is er nog zoveel meer te beleven in onze stad. Gentenaren zitten duidelijk niet stil. Gent leeft, Gent feest." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten

"Gratis, toegankelijk, met minder afval en evenementen die de buurt samenbrengen. Dat zijn de initiatieven die we in Gent graag extra ondersteunen", zegt schepen van Feesten Bram Van Braeckevelt.

De kleine evenementen staan los van de Gentse Feesten, waardoor er een heel jaar lang kan worden gefeest. Organiseer je een gratis evenement dat toegankelijk is voor iedereen? Dan is de kans groot dat je een dossier kan indienen voor een subsidie tussen de 2.000 euro en 30.000 euro. 

Subsidie krijgen? Dan moet je evenement
 1. gratis zijn – Want zo kan iedereen er zonder problemen bij zijn.
 2. toegankelijk zijn – We werken om drempels actief weg, en zorgen dat iedereen kan feesten.  
 3. duurzaam zijn – Herbruikbare bekers voor een nette evenementenzone.
 4. kindvriendelijk zijn - Extra inspanningen voor de jongsten worden beloond.
Waar moet je zijn?

Heb je goesting om zelf iets te organiseren en ben je benieuwd of je recht hebt op een subsidie, dan kan je alle informatie nalezen op de website van de Stad Gent. Twijfel je nog en op zoek naar inspiratie, of gewoon zin in een feestje, dan kan je de komende maanden hier terecht:

 • Mariakerke Feest De Zomer uit, 26 en 27 augustus in Mariakerke
 • Woodrock, 25 tot 27 augustus in Wondelgem
 • Oogstfeesten van 25 tot 30 augustus in Oostakker
 • Drieskensfeesten van 1 tot 3 september in Wondelgem
 • Jazz in 't Park van 7 tot 10 september in het Voorhavenpark
 • Septemberkermis van 8 tot 11 september in Desteldonk
 • Wildgroeifestival van 15 tot 16 september in Rabotpark
 • Hart Beats op 16 september in Oostakker
 • RedlightBlue Citadelic op 17 september op Sint-Annaplein
 • Boxfestival van 23 tot 24 september in Theater Box
 • Student Kick Off op 27 september op het Sint-Pietersplein
 • Borluutkermis van 14 tot 18 oktober in Sint-Denijs-Westrem

Feesten, het kan dankzij organisatie en/of steun van Stad Gent. De komende maanden staat er aardig wat gepland, en er vonden al 21 evenementen in het voorjaar en de zomer plaats.

"Naast de Gentse Feesten is er nog zoveel meer te beleven in onze stad. Gentenaren zitten duidelijk niet stil. Gent leeft, Gent feest", besluit schepen van Feesten Bram Van Braeckevelt.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.