Online Fair Fashion Fest dit weekend

26 November 2020

Online Fair Fashion Fest dit weekend

De vierde editie van het Fair Fashion Fest brengt een online programma om U tegen te zeggen. Laat je inspireren door Belgische en internationale modepioniers of installeer je in je zetel voor een must-see film rond de modesector. Maak je liever zelf werk van eerlijke kleding, dan zijn de Fair Fashion Challenges beslist iets voor jou.

Het festival voor eerlijke mode zou dit weekend voor een volkstoeloop zorgen in het Industriemuseum. Corona gooide roet in het eten, maar niet getreurd, de solidaire collega’s van het Vredeshuis boksten een online programma in elkaar. En dat doen ze niet zomaar.

Bestellingen geannuleerd

Schepen van Internationale Solidariteit Tine Heyse: “De coronacrisis heeft nog maar eens de kwetsbare positie van textielarbeiders pijnlijk blootgelegd. Veel kledingmerken hebben omwille van de crisis hun bestellingen geannuleerd. Daardoor vielen tienduizenden textielarbeiders in Bangladesh zonder werk en zonder inkomen.”

Miljoenen getroffen arbeiders

Wist je dat momenteel twee miljoen textielarbeiders zich in levensgevaar bevinden door te lage en uitblijvende lonen? Wereldwijd gaat het om 50 tot 60 miljoen getroffen arbeiders. Hallucinante cijfers! En een drama, als je weet dat 3 op de 4 zelfs zonder de coronacrisis al moeite heeft om in hun basisbehoeften te voorzien.

“We mogen de mensen die onze kleren maken niet in de kou laten staan.” – Tine Heyse, schepen van Internationale Solidariteit

“We mogen de mensen die onze kleren maken niet in de kou laten staan. Net daarom is het zo belangrijk om te kiezen voor Fair Fashion. De vele sprekers zullen jullie met pakkende getuigenissen en tonnen engagement informeren en inspireren over eerlijke en duurzame mode”, zegt schepen Tine Heyse.

Ook de Gentse pioniers zijn zwaar getroffen door de maatregelen in België. Helaas kunnen we hen deze editie geen plekje geven op onze eerlijke modemarkt. Op zoek naar iets nieuws? Denk dan ook eens aan de Gentse Fair Fashion pioniers.