Officiële inhuldiging Lucernacollege en basisschool Arkades

17 Januari 2019

Officiële inhuldiging Lucernacollege en basisschool Arkades

Vrijdag 18 januari wordt de nieuwe Campus Tweestroom in de Ganzendries officieel ingehuldigd. Twee buitenbeentjes in het onderwijslandschap slaan de handen in elkaar en blinken uit in innovatieve en leerlinggerichte projecten.

Arkades is meer dan een basisschool met expertise in hoog- en meerbegaafdheid. Ze staan open voor alle leerlingen en werken vooral projectmatig met oog voor talenten van hun leerlingen. En met de verhuis van het Lucernacollege van Melle naar Gent komt er weer extra onderwijscapaciteit in het Gentse secundair onderwijs bij.

Lucerna heeft ondertussen vestigingen in Antwerpen, Brussel en Limburg. Door multiculturaliteit van in het begin hoog in het vaandel te dragen zorgen ze voor veel succeservaringen bij hun leerlingen. De school hecht veel belang burgerschap, innovatie en onderwijs op maat van elke leerling. We heten beide scholen graag welkom in Gent.

Beide scholen vestigen zich op de oude VLM-site aan het Sint-Pietersstation. De Stad Gent speelde hierbij een faciliterende rol door de aankoop van een parkje dat niet alleen de scholen maar ook de buurt kan gebruiken. Een dubbele win-win dus!