Nieuwe vuilnisbakken voor Gras- en Korenlei

29 Augustus 2019

Nieuwe vuilnisbakken voor Gras- en Korenlei

Er zijn nieuwe vuilnisbakken geïnstalleerd aan de Gras- en Korenlei. De korven zijn aangepast aan het afval van meeneemmaaltijden. Dat afval bleef daar vaak slingeren. Schepen van Openbare Netheid Bram Van Braeckevelt benadrukt het belang van vuilnisbakken voor een propere stad. Tegelijkertijd geeft hij aan dat de prioriteit moet liggen bij het vermijden van afval.

De Gras- en Korenlei krijgen nieuwe vuilnisbakken. Deze nieuwe vuilnisbakken zijn een verbetering, want:

  • er kan meer afval in, waardoor de capaciteit op de site stijgt met 10%
  • het afval kan er beter in. De vuilnisbakken zijn aangepast aan het afval van de vele meeneemmaaltijden (pizzadozen, pastabekers ...)
  • ze zijn grijs in plaats van groen, waardoor ze beter passen in het historisch decor.

IVAGO ledigt de vuilnisbakken drie tot vijf keer per dag, goed voor zo'n 17m³ opgehaald afval. 

Samen voor een propere stad

"Ivago heeft een ophaalfrequentie van 3-5 keer per dag. Vanaf deze week staan er dus ook grotere vuilnisbakken. Ivago doet alles wat het kan om de Gras- en Korenlei proper te houden. We vragen aan de Gentenaar en toeristen om ons te helpen. Zit de vuilnisbak vol? Smijt je afval in een vuilnisbak waar wel nog plaats is." - Bram Van Braeckevelt

We rekenen op iedereen die komt genieten van het historisch decor en het gezelschap om de Gras- en Korenlei mee proper te houden. Een propere stad maken we samen.

Afval vermijden blijft belangrijk

Uiteraard blijft het essentieel dat we in de eerste plaats zo weinig mogelijk afval produceren. Onder meer verkopers van meeneemmaaltijden en producenten van verpakkingen moeten hierin een sleutelrol spelen. Ook zij hebben een verantwoordelijkheid in het proper houden van Gent.

We blijven zoals steeds ook pleiten voor statiegeld op PET en blik.