Nieuwe speelzone en spelprikkels in Mariakerke

31 Mei 2018

Nieuwe speelzone en spelprikkels in Mariakerke

Het kasteeldomein Claeys-Boúúaert in Mariakerke is een nieuwe speelzone rijker. Schepen Decruynaere opent vrijdag 1 juni het speelterrein samen met schepen Coddens.

”De groenpool Vinderhoutse Bossen moet ook een kindvriendelijke plek worden. Met de vernieuwde speelzone aan de toegangspoort Claeys-Boúúaert en de kinderboerderij aan het portaal De Campagne bouwen we stapsgewijs verder aan deze ambitie”, aldus Elke Decruynaere.

De bestaande speelzone tussen de Notenstraat en de Alphone Claeys-Boúúaertdreef werd al een tijd geleden afgebroken. De speeltoestellen waren immers aan vervanging toe. De nieuwe speelzone ligt centraler, is makkelijker bereikbaar en zichtbaarder voor de buurt. De toestellen werden op maat gemaakt. 

Het domein vormt één van de portalen of toegangspoorten tot de Vinderhoutse Bossen, een groenpool aan de rand van de stad.  Binnen de oude kasteelmuren van het domein werden spelprikkels in de vorm van fruit gezet. De spelprikkels liggen in een nieuw aangeplante boomgaard met hoogstammige fruitbomen.