Nieuwe fietsonderdoorgang onder de Drongensesteenweg

08 Juni 2020

Nieuwe fietsonderdoorgang onder de Drongensesteenweg

Vandaag starten er werken op de Drongensesteenweg. Er komt een fietsonderdoorgang aan het kruispunt  Drongensesteenweg (N466) - Bunderweg (Leiearm). Zo zal er daar eindelijk een veilige oversteek voor fietsers zijn.

Fietsers die nu willen oversteken, moet dit doen via een verkeerslicht. Met de fietsonderdoorgang wordt het veel veiliger en moet je niet meer wachten op groen licht. De doorgang is een belangrijke schakel in de fietsroute ‘Westerringspoor’. Deze fietsroute verbindt het station Gent-Sint-Pieters met de Muide, Wondelgem, Mariakerke en de Brugse Poort.  De route is ook een onderdeel van de fietssnelweg F400 (Gentse fietsring). Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw is opgetogen dat er weer een stukje fietscomfort en -veiligheid wordt gerealiseerd.

Op de Drongensesteenweg zullen ter hoogte van de onderdoorgang zichtbare en veilige fietsstroken worden aangelegd in roodbruine asfalt. Om zoveel mogelijk groen te bewaren, worden rond de fietstunnel zoveel mogelijk grasbermen aangelegd.

De nieuwe fietsonderdoorgang zou klaar zijn tegen het voorjaar van 2021.

Meer informatie over de nieuwe fietsonderdoorgang kan je vinden op op de site van Stad Gent.