Nieuwe fietsonderdoorgang Contributiebrug geopend

19 Mei 2022

Nieuwe fietsonderdoorgang Contributiebrug geopend

Op maandag 16 mei heeft schepen Filip Watteeuw onder luid applaus de fietsonderdoorgang Contributiebrug geopend. De opening vond plaats tijdens de drukke ochtendspits. De nieuwe onderdoorgang werd meteen goed gebruikt door de vele fietsers op de drukste fietsas van Gent. En die lieten heel duidelijk weten wat ze ervan vonden: nog van dat!

"Op veel dagen passeren er meer dan 10.000 fietsers op deze as. Dit is dus voor heel veel mensen een sterke verbetering." - Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Filip Watteeuw glundert: "Dit is opnieuw een mijlpaal voor Gent Fietsstad. Met de onderdoorgang wordt het een pak veiliger, maar ook comfortabeler en sneller voor de vele fietsers op de as Groendreef-Coupure Links. Op veel dagen passeren er meer dan 10.000 fietsers op deze as. Dit is dus voor heel veel mensen een sterke verbetering."

Fietsers konden al via een fietsonderdoorgang onder de Bargiebrug. Ook onder de Rozemarijnbrug was er al een onderdoorgang.

Park op komst

Nu kunnen fietsers dus ook het drukke verkeer op de Nieuwewandeling-Contributiestraat veilig en vlot kruisen. De werken aan het kruispunt zelf gaan nog even door. Het wordt dan ook bovengronds veiliger voor fietsers en voetgangers.

De werken aan het Jan Van Hembysebolwerk, dat de Leiekaai en Nieuwewandeling-Contributiestraat met elkaar verbindt, zijn ook nog niet afgerond. Deze zone wordt omgevormd tot één groot park. 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.