Nieuwe coach en zonnepanelen voor KAA Gent

24 Juni 2021

Nieuwe coach en zonnepanelen voor KAA Gent

Op de luifel van de Ghelamco-arena zijn 1100 zonnepanelen geïnstalleerd. Daarmee kan KAA Gent op zonnige dagen het stadion van 100% eigen groene energie voorzien.

In een latere fase komen er nog extra zonnepanelen op de Ghelamco, het oefencentrum en jeugdcomplex van KAA Gent. De ploeg heeft nog verdere klimaatambities: ook het energieverbruik zal worden aangepakt.

Energiecoach

Stad Gent stelt een energiecoach aan die de komende maanden maatregelen gaat uitwerken om energie te besparen. Voor de Ghelamco-arena kan het daarbij gaan over verlichting, verwarming of elektrische toestellen.

"Samen maken we van Gent een klimaatstad. De Buffalo’s geven alweer het goede voorbeeld.” - Tine Heyse, schepen van Klimaat en Energie

Tine Heyse: “KAA Gent heeft nu twee coaches. Een voetbalcoach en een energiecoach. Samen maken we van Gent een klimaatstad. De Buffalo’s geven alweer het goede voorbeeld.”

Drempels overwinnen

Veel organisaties en bedrijven willen wel actie ondernemen voor het klimaat, maar weten vaak niet waar te beginnen. De energiecoach van de Stad helpt bedrijven die drempel te overwinnen én te besparen op de energiefactuur.

Energiecoaching maakt deel uit van het Klimaatplan van stad Gent. Daarin gaan we voor sneller, beter en socialer. We willen zo snel mogelijk onafhankelijk worden van vervuilende, fossiele energie en overschakelen op lokaal geproduceerde, groene stroom.


Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.