Nieuwe buurtfietsenstalling in de Karperstraat

01 Maart 2018

Nieuwe buurtfietsenstalling in de Karperstraat

Gent heeft een nieuwe buurtfietsenstalling in de Karperstraat. Buurtbewoners krijgen er de mogelijkheid om een overdekte en afgesloten fietsparkeerplaats te huren in hun buurt. De parking beschikt over 22 plaatsen, waarvan 3 plaatsen voor elektrische fietsen en 2 voor smalle bakfietsen.

"In Gent neemt het aantal fietsers jaar na jaar toe. Dat is goed voor de mobiliteit in de stad, maar het zorgt er mee voor dat er steeds meer fietsen gestald worden op het openbaar domein. Niet alle stoepen in Gent zijn voldoende breed om fietsen zonder hinder voor kinderwagens of rolstoelen te stallen." Filip Watteeuw, schepen van Mobliteit en Openbare Werken

"In Gent neemt het aantal fietsers jaar na jaar toe. Dat is goed voor de mobiliteit in de stad, maar het zorgt er mee voor dat er steeds meer fietsen gestald worden op het openbaar domein. Niet alle stoepen in Gent zijn voldoende breed om fietsen zonder hinder voor kinderwagens of rolstoelen te stallen." Daarom zoeken het Mobiliteitsbedrijf en De Fietsambassade Gent voortdurend naar nieuwe manieren om fietsen comfortabel en veilig te kunnen parkeren. Inpandige buurtfietsenstallingen zoals in de Karperstraat bieden hier een oplossing." Aldus Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken.

Geïnteresseerde buurtbewoners kunnen zich vanaf vandaag kandidaat stellen voor een plek in de parking. Dat kan via een mailtje naar [email protected] met vermelding van naam, domicilieadres en telefoonnummer + het aantal gewenste plaatsen. Indien er geen plaats meer is, worden ze toegevoegd aan de wachtlijst.