Nieuw reglement voor ‘Toekenning van eretitel’ vraagt serene aanpak

27 September 2019

Nieuw reglement voor ‘Toekenning van eretitel’ vraagt serene aanpak

Tijdens de gemeenteraad van juni argumenteerde raadslid Tine De Moor dat toepassing van het reglement “toekenning eretitel” serieuze tekortkomingen blootlegde. Tijdens het verlof maakte Tine samen met de Groen-fractie haar huiswerk. Bedoeling is dat alle fracties samen nu in alle sereniteit werk maken van een nieuw reglement.

"Soms is het pas bij oneigenlijke toepassing van een reglement, dat we de tekortkomingen ervan opmerken” stelde Tine toen. Wachten tot een volgende ‘moeilijke’ toekenning was dus geen optie, en dus ging ze aan de slag.

Maar een nieuw reglement gaan we nu ook niet in het stadhuis schrijven, voor het oog van pers en publiek. Dit vraagt een serene benadering, waar alle fracties zich hopelijk kunnen achter scharen. Het Bureau van de gemeenteraad lijkt daar het ideale forum voor: alle fracties zijn er vertegenwoordigd en de kans om er in consensus tot een nieuw reglement te komen is groter.

Dus legde fractievoorzitter Sara Matthieu, samen met haar collega’s uit de meerderheidspartijen, een voorstel neer dat het Bureau opdracht geeft werk te maken van een nieuw reglement en daarmee eind november naar de raad te komen.