Nieuw jeugdhuis opent de deuren in Nieuw Gent

14 Maart 2019

Nieuw jeugdhuis opent de deuren in Nieuw Gent

In 2019 wordt extra geïnvesteerd in aanbod en ontmoetingsplekken voor kinderen en jongeren in Nieuw Gent. Dat de noden groot zijn, bleek uit de vrt-reportage “labels” over jongeren in die wijk.

“Binnen het stadsvernieuwingsproject 'Nieuw Gent Vernieuwt' is er heel wat aandacht voor kinderen en jongeren. Het jeugdhuis wil de centrale plaats worden voor alle jeugd in de wijk. Zo krijgen ook de Plantrekkerij, AA Gent Foundation en Circusplaneet een vaste stek in het gebouw.” - Elke Decruynaere, schepen van Jeugd.

Gisteren opende Elke Decruynaere er het nieuwe jeugdhuis. Enkele jongeren ijverden al langer voor eigen plek in de buurt. Ze namen afgelopen zomer Elke mee op sleeptouw in Nieuw Gent om hun vraag kracht bij te zetten. Vanuit Elke haar budget werden er middelen vrijgemaakt en werd een overeenkomst afgesloten met jeugdhuisfederatie Formaat om jeugdwerkers in te zetten die de jongeren ondersteunen in het oprichten van een jeugdhuis. De jeugd krijgt ook een eigen budget om activiteiten uit te werken.

“Binnen het stadsvernieuwingsproject 'Nieuw Gent Vernieuwt' is er heel wat aandacht voor kinderen en jongeren. Het jeugdhuis wil de centrale plaats worden voor alle jeugd in de wijk. Zo krijgen ook de Plantrekkerij, AA Gent Foundation en Circusplaneet een vaste stek in het gebouw.”, zegt Elke.

Het Jeugdhuis kreeg een plek in de voormalige gebouwen van de speel-o-theek in de Agaatstraat. De speel-o-theek krijgt een centrale plek in de buurt, met name het buurtcentrum op het Rerum-Novarumplein.  De stad sloot een bijkomende subsidieovereenkomst met vzw Jong af om de werking verder uit te bouwen tot Vzw Jong zal de huidige speel-o-theek verder uitbouwen tot een grote ontmoetingsplaats voor gezinnen uit de buurt en gratis uitleendienst van speelmateriaal.