Nieuw fietspunt op De Krook

19 November 2020

Nieuw fietspunt op De Krook

Op dinsdag 10 november ging het nieuwe Fietspunt onder De Krook open. Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw mocht het officieel openen.

"Om fietsen te promoten moet je veiligheid en comfort bieden", zegt schepen Watteeuw. "We doen al heel wat op vlak van fietsinfrastructuur. Veilige en comfortabele fietspaden, fietsbruggen, onderdoorgangen of fietsenrekken zijn prioritair. Maar met De Fietsambassade ben je ook zeker dat je op je bestemming raakt en terug."

"Om fietsen te promoten moet je veiligheid en comfort bieden." - Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

In het Fietspunt kan je terecht voor een reparatie, een beetje lucht of vet, maar je kan er ook een fiets huren. 6 mensen van de Fietsambassade staan er klaar om gestrande fietsers verder te helpen.

Net als op haar vijf andere locaties werkt De Fietsambassade ook onder De Krook deels met reguliere werkkrachten, deels via sociale tewerkstelling.

Architecturele parel

Het nieuwe Fietspunt is ook visueel erg de moeite. Hetzelfde architectenbureau dat De Krook ontwierp bedacht een volledig glazen structuur voor het Fietspunt. Zo sluit het optimaal aan bij de stijl van De Krook.

En om wat kleur toe te voegen vrolijkte de Gentse straatkunstenaar Resto de omgeving op met een groot werk.

Fietspunt Onder De Krook is open van maandag tot en met zaterdag. Buiten de openingsuren kunnen fietsers terecht op verdieping -1. Daar staat een publieke fietspomp en een automaat gevuld met fietslichtjes, sloten en herstelmateriaal.

Kan je niet wachten om het fietspunt te bezoeken? Kijk hier voor een voorsmaakje.