Nieuw dak Huis van Alijn

16 September 2022

Nieuw dak Huis van Alijn

Het Huis van Alijn, in hartje Gent, kreeg een "nieuw" dak.  Het grootste deel van de welbekende, rode dakpannen werden echter gerecupereerd. Liefst 1.500 vierkante meter dak werd gerestaureerd. Iedereen kan dus weer volop genieten in het "museum van het dagelijks leven"

Het Huis van Alijn ligt aan de Kraanlei in centrum Gent, logistiek geen eenvoudige opdracht om er grootschalige dakwerken te organiseren. Als extra moeilijkheid moest het gebouw toegankelijk blijven tijdens de werken. Als historisch en beschermd monument moest het 'stadsgezicht' van het gebouw bovendien bewaard blijven. 

We hebben zoveel mogelijk met oorspronkelijke materialen gewerkt. We recupereerden dan ook het grootste deel van de dakpannen. Goed voor het klimaat, goed voor het historisch karakter van het gebouw én kostenbesparend. Hafsa El-Bazioui, schepen van Facilitair Management 

Alle iconische tegelpannen aan de buitenzijde van het gebouw werden hergebruikt. Aan de binnenkant kwamen volledig nieuwe tegelpannen. Naast de daken werden ook dakdichtingen, schouwen, regenwaterafvoeren en enkele ramen volledig vernieuwd. In totaal gaat het om 1.500 vierkante meter aan gerestaureerde daken.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.