Niet glijden maar rollen bespaart jaarlijks 24.000 kWh elektriciteit

29 September 2022

Niet glijden maar rollen bespaart jaarlijks 24.000 kWh elektriciteit

Tijdens de Gentse Winterfeesten komt geen ijsbaan meer, maar een rolschaatspiste van 400 vierkante meter. Dat wordt meteen de grootste mobiele rolschaatsbaan in openlucht in België. Schepen van Feesten Van Braeckevelt reageert tevreden: "Met een jaarlijkse besparing van 24.000 kWh elektriciteit is dit alweer een stap vooruit in het verduurzamen van onze evenementen."

Deze editie van de Winterfeesten, die loopt van 8 tot en met 31 december, is de eerste volwaardige editie sinds corona. Na constructief overleg met organisator Look i Like kan schepen van Feesten Bram Van Braeckevelt trots aankondigen dat de ijspiste vervangen wordt door een rolschaatsbaan. 

"In tijden van klimaatverandering is zo'n ijspiste sowieso niet vanzelfsprekend. Met de huidige energieprijzen komt er, naast een ecologisch, ook nog een economisch argument bij op tafel." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten

"In tijden van klimaatverandering is zo'n ijspiste sowieso niet vanzelfsprekend", zegt Bram. 

"Met de huidige energieprijzen komt er, naast een ecologisch, ook nog een economisch argument bij op tafel. Beide zaken zorgen dat we nu samen kunnen beslissen om de ijspiste te vervangen door een rolschaatspiste. Ik ben daar erg tevreden mee."

Duurzame evenementen

Door de aanpassing kunnen de Winterfeesten jaarlijks in één klap 24.000 kWh elektriciteit besparen. Het evenement wordt zo een pak duurzamer.

Daarnaast zal er ook dit jaar opnieuw gewerkt worden met herbruikbare bekers. De Winterfeesten zullen verlicht worden met ledlampen die 's nachts uitgeschakeld worden. Momenteel bekijkt Look i Like ook het gebruik van herbruikbaar servies en het installeren van zonnepanelen op de tenten.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.