Nachtloop voor het klimaat: We are running out of time

13 Oktober 2022

Nachtloop voor het klimaat: We are running out of time

Dinsdagochtend om 2.35 uur liep schepen Bram Van Braeckevelt een etappe van de 'Climate Relay', dat is de langste klimaatrally ter wereld. Die vertrok van in Glasgow en eindigt 18 landen en 8.000 km later in Sharm-El-Sheikh, Egypte. Daar start binnenkort een nieuwe klimaattop.

Het stokje legt een fantastische weg af. Over zeeën, gebergtes, gletsjers en woestijnen. Langs scholen, langs locaties die bedreigd worden door de klimaatverandering, langs fantastische projecten, wetenschappers, ingenieurs en pioniers uit de samenleving.

Etappe 195

Brams looptocht begon aan de Westerringspoorbrug. Daar nam hij het stokje over. Bij het licht van de volle maan liep Bram door een leeg stadscentrum. Een heel unieke ervaring. Zo'n 10 kilometer later, aan Heusdenbrug, namen enkele medewerkers van Bos+ het stokje over van Bram.

Een symbolische daad, met een duidelijke boodschap

In het stokje zit een boodschap, een oproep aan de wereldleiders. De tijd is op, er is dringend actie nodig. De impact van klimaatverandering op onze planeet zal door de komende generaties hard gevoeld worden. Hun stem moet gehoord worden.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.