Naar school met een blik op de wereld

31 Augustus 2023

Naar school met een blik op de wereld

"Gent is verbonden met de wereld. Ook in de klas kunnen we werken aan mondiale solidariteit en rechtvaardigheid." - Hafsa El-Bazioui, schepen van Internationale Solidariteit

Een nieuw schooljaar: naast heel wat leerlingen, maken ook heel wat leerkrachten zich op om het beste van zichzelf te geven. De wereld komt op heel wat manieren de klas binnen, maar het middenveld maakt ook werk van een educatief aanbod jongeren wereldwijs te maken.

Heb je als leerkracht of school inspiratie nodig? Het team mondiale solidariteit van de stad Gent stelde een brochure samen met educatief aanbod en verspreidt die in alle Gentse scholen.

Leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs leren op een speelse manier over mondiale solidariteit en wat de impact van wat we hier doen is op mens én natuur wereldwijd.

"Dit aanbod helpt jongeren om kritische burgers te worden en onze wereld van morgen mee vorm te geven." - Hafsa El-Bazioui, schepen van Internationale Solidariteit

"Gent is verbonden met de wereld. Ook in de klas kunnen we werken aan mondiale solidariteit en rechtvaardigheid. Dit aanbod helpt jongeren om kritische burgers te worden en onze wereld van morgen mee vorm te geven", zegt Hafsa El-Bazioui, schepen van Internationale Solidariteit.

Mondiaal school verhaal

Door het educatief aanbod te bundelen rond mondiale solidariteit en rechtvaardigheid, helpen we scholen en leerkrachten om een wereldwijze klas of school worden.

Of je nu samen met je klas komt kijken naar een kortfilm, een spel speelt over voedselzekerheid, de sporen van kolonisatie onderzoekt of deelneemt aan de kinderrechtenwandeling, de jongeren en kinderen worden geprikkeld om na te denken over rechtvaardigheid en solidariteit.

Op de website van Gent Mondiaal staat het aanbod al beschikbaar. De brochure wordt nu verspreid naar alle Gentse scholen.

Meer info vind je hier.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.