Stad meet schade op na de storm

24 Februari 2022

Stad meet schade op na de storm

We hebben het allemaal geweten en gevoeld, de doortocht van Eunice en Franklin in onze stad. Toch konden de meeste Gentenaars maandag weer gewoon gebruik maken van stadsgebouwen, terwijl maar liefst 38 gebouwen werden beschadigd tijdens de reeks stormen.  

De stadsdiensten zijn sinds vorige week vrijdag druk in de weer om onmiddellijke herstellingen uit te voeren. Zo konden alle stadsdiensten op maandag gewoon openen voor burgers en waren alle scholen operationeel.  

Snelle service en frietjes

Omdat de snelle service  van medewerkers van Facilitair Management, na zo een storm extra geapprecieerd wordt, kwam schepen Hafsa El-Bazioui de medewerkers een hart onder de riem steken en trakteerde ze hen op frietjes zaterdag.

"Ik ben bijzonder trots op de kennis en kunde van onze medewerkers. We kunnen zo snel reageren omdat we deze vakmensen in onze eigen diensten hebben. En om dat ze zo flexibel zijn om ook op zaterdag te komen werken natuurlijk." - Hafsa El-Bazioui, schepen van Facilitair Management

"Ik ben bijzonder trots op de kennis en kunde van onze medewerkers. We kunnen zo snel reageren omdat we deze vakmensen in onze eigen diensten hebben. En om dat ze zo flexibel zijn om ook op zaterdag te komen werken natuurlijk", aldus Hafsa El-Bazioui.

Losgerukte dakdelen

Zwaarst getroffen is het dak van kasteel Claeys-Bouüaert waar de zinken dakbekleding werd losgerukt. Met hulp van de brandweer werd de situatie beveiligd. De noodzakelijke grondige herstellingen zullen zo snel mogelijk uitgevoerd worden zodat de werking in het gebouw niet in het gedrang komt. 

Bij de meeste andere gebouwen gaat het om lichte schade (losgekomen dakgoten, gevallen dakpannen) in sommige over uitgewaaide ramen (Hotelschool Tweebruggen) of losgerukte dakdelen (Tuin van Kina, Loods Sint-Salvatorstraat). De meest spectaculaire was de torenspits van de Baudelokapel. 

We wensen alle getroffen  organisaties en personen veel sterkte en moed. 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.