Met een baby op de schoot solliciteren?

15 Maart 2018

Met een baby op de schoot solliciteren?

Een sollicitatiegesprek met een baby op de schoot? Niet zo handig. Stad Gent start pop-up kinderopvang tijdens jobbeurzen en opleidingen gericht op werkzoekenden.

"Met deze pop-up onderzoeken we of een verplaatsbare kinderopvang een antwoord kan bieden op kortdurende opvangvragen in kader van opleiding of tewerkstelling." Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd

Met de pop-up wordt bekeken hoe je kinderopvang en het zoeken naar opleiding en tewerkstelling beter op elkaar kan afstemmen. De pop-up is volledig afgestemd op de opvang van veertien kindjes tot drie jaar, en kan vlot opgebouwd en weer afgebroken worden. Op een uurtje tijd vinden alle meubels hun plek in een bestelwagen, klaar voor de volgende locatie. Kinderbegeleiders van Dienst Kinderopvang verzorgen en spelen met de kindjes, terwijl hun ouders verder bouwen aan de toekomst.

De Biotoop ontwikkelde dit doordacht en functioneel systeem van modules op wielen en koppelbare scheidingswanden die flexibel op te stellen zijn in iedere ruimte. Iedere ruimte wordt zo in een handomdraai een tijdelijk kinderdagverblijf. De Biotoop staat voor duurzaam en ecologisch maatwerk voor de kinderopvang en heeft het Handmade In Belgium-label. Alle meubels zijn handgemaakt in het atelier op het bedrijventerrein van De Punt in Gentbrugge.

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd: "Ouders die een opleiding willen volgen of op zoek zijn naar werk, missen vaak de boot omdat hun opvangvraag laat komt en de kinderopvangplaatsen vaak volzet zijn. Voor meer kinderopvangplaatsen is het wachten op subsidies van Vlaanderen. Met deze pop-up onderzoeken we of een verplaatsbare kinderopvang een antwoord kan bieden op kortdurende opvangvragen in kader van opleiding of tewerkstelling."