Meer dan 3.000 activiteiten voor wedergeboorte Gentse Feesten

16 Juni 2022

Meer dan 3.000 activiteiten voor wedergeboorte Gentse Feesten

Het programma van de Gentse Feesten 2022 is bekend en telt 3.080 activiteiten, waarvan de helft gratis. De oude Belgacomtoren vormt op de openingsavond het decor voor een vreugdevol openingsmoment met vuurshow, waarbij de Gentenaars de Feesten al zingend inzetten.

Openingsmoment

De Gentse Feesten worden afgetrapt aan de Voorhoutkaai. Iedereen is daar welkom om samen de Feesten in te zingen onder deskundige begeleiding van Allez Chantez, dat zich opstelt aan de Veerkaai.

"Meer dan 3.000 activiteiten op 10 dagen: de Gentse Feesten zijn terug! Het hele team dat de Feesten mogelijk maakt, kijkt samen met mij enorm uit naar het startschot." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten

Het karkas van de ontmantelde oude Belgacomtoren doet dienst voor een klank- en lichtshow met rook- en vuurtechnieken. Enkele bekende en onbekende helden van corona worden die avond in de bloemen gezet en genieten van het spektakel vanuit bootjes op de Leie.

"Meer dan 3.000 activiteiten op 10 dagen: de Gentse Feesten zijn terug! Het hele team dat de Feesten mogelijk maakt, kijkt samen met mij enorm uit naar het startschot. Nog 35 dagen en het is zover", aldus Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten.

Gentse Feestenmagazine nu te koop

Nadat eerder al de affiche werd voorgesteld, ligt nu ook het programma zo goed als vast. De Feesten tellen 3.080 activiteiten, waarvan de helft gratis en 472 specifiek voor kinderen.

"Nog 35 dagen en het is zover." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten

Sinds vrijdag 10 juni is het Gentse Feestenmagazine voor 2,30 euro te koop in verschillende krantenwinkels. Het programma is ook te raadplegen via de Gentse Feestenwebsite.

Dankzij een samenwerking tussen de Stad Gent en de regionale zender AVS zal iedereen de sfeer kunnen opsnuiven tijdens een dagelijks Gentse Feestenmagazine.

Toegankelijke Gentse Feesten

De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van de Feestenzone op een optimale manier te organiseren.

Net zoals tijdens het Lichtfestival, wordt een deel van de parking Sint-Michiels omgebouwd tot een bewaakte fietsparking.

Alle vervoersmogelijkheden werden op een rijtje gezet en zijn terug te vinden in het Gentse Feestenmagazine en op de website www.gentsefeesten.be/bereikbaarheid.

Gratis assistentie

De Stad Gent streeft naar toegankelijke Feesten. Zo staan er 10 integraal toegankelijke activiteiten op het programma, worden er 65 voorbehouden parkeerplaatsen ingericht voor personen met een beperking en is er extra aangepast sanitair voorzien.

Mensen met een beperking kunnen ook rekenen op gratis assistentie om de Gentse Feesten te ontdekken, en dat elke dag van 14 tot 23 uur. Alle maatregelen zullen de komende dagen en weken gebundeld worden op de Gentse Feestenwebsite.

Bekijk het volledig programma op de site van de Gentse Feesten. 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.