Meer dan 25% sociale woningen in gemengd woonproject Kaai 24

29 Februari 2024

Meer dan 25% sociale woningen in gemengd woonproject Kaai 24

"Als Stad ondersteunen we Thuispunt Gent bovendien met een investeringssubsidie van 160.000€." - Tine Heyse, schepen van Wonen

Waar vroeger Loods 24 stond aan de Voorhaven komt nu een gemengd woonproject met veel aandacht voor betaalbare huurwoningen, groene en gemeenschappelijke ruimtes en slim water- en warmtebeheer. Thuispunt Gent is klaar om de eerste 20 sociale woningen te verhuren. Voor het einde van het jaar worden nog eens 25 appartementen verhuurd door Huuringent als budgethuurwoning.

In de Voorhaven van Gent maakt het in onbruik geraakte Loods 24 plaats voor een gemengd woonproject. In dit woonproject worden maar liefst 28% sociale woningen gerealiseerd.

"Om antwoord te bieden aan de grote nood aan bijkomende sociale woningen benutten we in Gent alle opportuniteiten." - Tine Heyse, schepen van Wonen

Tine Heyse, schepen van Wonen: "Om antwoord te bieden aan de grote nood aan bijkomende sociale woningen benutten we in Gent alle opportuniteiten. Zeker ook in onze eigen stadsprojecten."

"Zo worden er in Kaai 24 meer dan 28% sociale woningen gerealiseerd. Als Stad ondersteunen we Thuispunt Gent bovendien met een investeringssubsidie van 160.000€."

Fossielvrije verwarming

De 20 moderne sociale appartementen zijn een mix van typologieën met speciale aandacht voor aangepaste woningen voor rolstoelgebruikers. Er is een gemeenschappelijke binnentuin, een gemeenschappelijke dakkamer en een buitenterras. Kortom alle wooncomfort én bovendien bijzondere aandacht voor energiezuinigheid.

Zo wordt het water uit het kanaal gebruikt voor een water-water warmtepomp waardoor de woningen volledig fossielvrij verwarmd worden. Goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee van de toekomstige sociale huurders.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.